Meerpuntssluiting informatie

Op deze pagina vindt u alle informatie over de verschillende meerpuntssluitingen en hoe wij deze infrezen en vakkundig monteren.

Meerpuntssluiting

Wat is een meerpuntssluiting en wat zijn de voordelen!

Meerpuntssluiting zorgt voor extra veiligheid in uw woning. Het slot bestaat uit een normaal midden slot en aan de boven en onderkant bevinden zich twee haaksloten. De haaksloten zorgen ervoor dat de deur in het kozijn wordt getrokken. Hierdoor is het onmogelijk dat de inbreker de deur forceert met een koevoet ook worden kromme deuren recht getrokken en is er minder tocht plus lawaai van buitenaf. Voldoende reden om uw deuren te voorzien van een meerpuntsslot.

Funtie

Door een driepuntssluiting te plaatsen kunt u uw deuren extra beveiligen. Op drie punten wordt de deur in het kozijn vergrendelt en komen er haaksloten in het kozijn van de deur het is nu onmogelijk om de deur uit het kozijn te breken. Door aan het cilinder te draaien bij een cilinderbediende meerpuntsslot en bij een krukbediende meerpuntsslot door de kruk omhoog te bewegen vallen de haaksloten in het kozijn.

Types

De driepuntssloten zijn leverbaar in twee types en kan op twee manieren bediend worden. Door het draaien van de sleutel in de cilinder worden de dagschoten bedient dit type wordt vaak gebruikt bij voordeuren omdat er vaak een knop aanwezig is. Bij een krukbediende meerpuntssluiting worden de dagschoten bedient door de kruk omhoog te drukken. Dit type wordt vaak gebruikt bij achterdeuren en garage deuren met een kruk – kruk.

 

Werking

Het oude hang- en sluitwerk is met een punt verbonden met het kozijn. Meerpuntssluiting staat met minimaal 3 punten verbonden met het kozijn. Nadeel van een enkelslot is dat men deze makkelijk kan forceren en doorboren. Met een meerpuntssluiting is het onmogelijk om de deur te forceren en open te breken. Ook worden bijzetsloten overbodig dit is ook mooier.

Het mechanisme

Als wij een meerpuntssluiting komen plaatsen bestaat het pakket uit een hmb meerpuntsslot, hmb sluitkommen, anti-kertrekbeveiligingbeslag en een nieuwe cilinder met 3 sleutels. Na de montage kunt u heel eenvoudig de deur openen door de sleutel te draaien of aan de kruk te trekken. Binnen een handeling is de deur dan op 3 punten beveiligd wat een veilig gevoel geeft.
Na het plaatsen stellen wij ook de deur en slot af zodat er geen wrijving is hierdoor blijft alles netjes jarenlang werken zonder al teveel omkijken.

Monteren meerpuntssluiting moeilijk?

Wij raden altijd af om zelf de meerpuntssluiting te monteren. Om de deur goed sluitend te krijgen moet alles op perfecte hoogte en diepte ingefreesd worden. Om dit zorgvuldig te doen zijn er speciale mallen en frezen ontwikkeld. Mocht er iets fout gaan met infrezen dan heeft u kans dat de haken en sleuven niet passen en de deur niet meer goed sluit. Wilt u een nieuwe meerpuntssluiting professioneel laten plaatsen stuur ons dan een mail.

Kerntrekken

Een  poging tot inbraak voorkomen kan door een meerpuntssluiting te plaatsen met anti-kerntrekbeveiliging. De meest voorkomende inbraaktechniek is het kerntrekken. De inbreker heeft een speciale kerntrekker of klauwhamer hiermee wordt de kern met geweld uit de cilinder getrokken. Daarna is het slot makkelijk te openen. Om dit te voorkomen plaatsen wij altijd een cilinder die tegen het kerntrekken beveiligd is en een veiligheidsbeslag  met kerntrekbeveiliging. Hierdoor is het uitrekken van de kern van de cilinder onmogelijk geworden hierdoor is de deur maximaal beveiligd.

Anti-kerntrek cilinder

Anti-kerntrekbeveilgiing is zo gemaakt dat er een extra versteviging is zodat het uitboren van de cilinder onmogelijk wordt gemaakt. Een anti-kerntrek cilinder is vaak duurder maar wij raden dit wel altijd aan om te zorgen dat u beveiligd bent tegen het afbreken van de cilinder. Helaas is het nog steeds een van de meest voorkomende inbraakmethodes en het slot kan dan heel eenvoudig met een bouwsleutel geopend worden. Alle kerntrekbeveiliging cilinders hebben een SKG *** keurmerk en een certificaat om extra sleutels bij te laten maken.

Anti-kerntrekbeslagbeveiliging

Het kerntrekbeslag heeft een afdekplaatje van hardstaal over de opening van de cilinder er is alleen een opening voor uw sleutel. Het anti-kerntrekbeslag heeft altijd een SKG *** keurmerk.
Dit afdekplaatje is onderdeel van het beslag of rozet hierdoor kan de inbreker niet meer bij de cilinder komen. Het is ook onmogelijk om de profiel cilinder uit het slot te trekken. Heeft u nog oud beslag op uw deuren wij kunnen dit altijd vervangen door anti-kerntrekbeveiligingbeslag zodat uw deuren beveiligd zijn tegen het kerntrekken. Om het lockpicken tegen te gaan raden wij ook aan om een anti-kerntrekcilinder te plaatsen u bent dan maximaal beveiligd.

Tips om uw woning te beveiligen

Om inbrekers buiten de deur te houden moet u goed hang Рen sluitwerk hebben op alle deuren van uw woning. Dit betekend dat u meerpuntssluitingen plus kerntrekcilinders en anti-kerntrekbeveilingbeslag moet plaatsen. Let op dat alles voldoet aan het SKG *** keurmerk dit is 5 minuten extra inbraakwerend.  Zorg altijd dat u een meerpuntsslot combineert met een kertrek cilinder en anti-kertrekbeslagbeveiliging. De inbreken kan dan niet het cilinder uit het slot trekken.

 

Heeft u vragen vul het formulier in

15 + 12 =

030 3200161

Bel Ons

Overrijnseveld 16, 3945 GJ
Cothen

Contact Opnemen

Heeft u vragen over het plaatsen van een meerpuntssluiting? Wij helpen u graag verder....

Professioneel & vakkundig Meerpuntssluiting plaatsen links